5 ιδέες ανακαίνισης που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσεις όσο σχεδιάζεις την ανακαίνιση του σπιτιού σου!

Όλα στο μυαλό σου είναι έτοιμα! Έχεις βρει τα πάντα που θες να κάνεις, που θα μπει τί και κυρίως πόσο θα κοστίσει. 

Όμως…σίγουρα τα έχεις σκεφτεί όλα;

Παρακάτω θα βρεις 5 ιδέες που θα θες να συζητήσεις με την κατασκευαστική που έχει αναλάβει την ανακαίνιση του χώρου σου και τα έχουμε προβλέψει σύμφωνα με την εμπειρία μας, από τις συζητήσεις με τους πελάτες μας!

1. Εξοικονόμησε έως και 1000 ευρώ κάθε χρόνο

Το ζήτημα της θέρμανσης είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που προκύπτουν από την κάθε ανακαίνιση. Οι καλύτεροι τρόποι  για να μπορέσεις να το καταφέρεις αυτό είναι 2: Ο πρώτος είναι η επιλογή σωστών κουφωμάτων που θα παρέχουν την κατάλληλη μόνωση και ο δεύτερος που δεν προτιμούν πολλοί αλλά κάνει θαύματα είναι η θερμομόνωση σε όλους τους τοίχους του σπιτιού. Ναι καλά διάβασες. Με τα 2 αυτά στοιχεία μπορείς να κάνεις εξοικονόμηση 1000 ευρώ κάθε χρόνο.

2. Κάνε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Εάν έχεις ένα σπίτι το οποίο δεν είναι τόσο μεγάλο, υπάρχουν τρόποι για να μπορέσεις να τον κάνεις να φανεί μεγαλύτερος. Ένας κατασκευαστικός τρόπος είναι να “ντύσεις” τα δοκάρια του σπιτιού με γυψοσανίδα κι έτσι διαφοροποιείται η προοπτική του χώρου και φαίνεται μεγαλύτερος. Ένας άλλος τρόπος  που μπορεί να συμπληρώσει την εικόνα είναι διακοσμητικός και είναι η χρήση καθρεφτών που κάνουν το χώρο να “ανοίγει”. 

3. Κάνε το χώρο να φαίνεται πιο ζεστός

Πολλές φορές το χρώμα που θα επιλέξουμε να βάψουμε κάποιον τοίχο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως αυτός ο χώρος “φαίνεται¨. Αν επιλέξουμε πολύ σκούρα χρώματα τότε αυτός ο χώρος γίνεται πιο μουντός, φαίνεται μικρότερος και δεν αποπνέει αυτό το αίσθημα χαλάρωσης που αποζητούμε σπίτι. Αν προτιμήσουμε ανοιχτά χρώματα, ο χώρος αμέσως θα φανεί μεγαλύτερος και θα φαίνεται πιο ζεστός και ήρεμος.

4. Κάνε το μπάνιο μεγαλύτερο

Όλα σχεδόν τα παλιά σπίτια είτε είχαν μικρό μπάνιο, είτε όχι, προτιμούσαν την επιλογή μπανιέρας, “τρώγοντας” ένα μεγάλο μέρος του διαθέσιμου χώρου. Συμφωνούμε, ότι εάν ο χώρος του μπάνιου είναι μεγάλος τότε μπορεί να προτιμηθεί μπανιέρα, όμως στην περίπτωση που είναι μικρός μπορούμε να αντικαταστήσουμε την μπανιέρα με ντουζιέρα και με αυτόν τον τρόπο αλλάζουμε τη διαρρύθμιση και των επίπλων του μπάνιου για εξοικονόμηση χώρου. 

5. Σχεδίασε μία σωστή κουζίνα

Η κουζίνα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σπιτιού και που εκεί η οικογένεια περνάει πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα. Ο σχεδιασμός της λοιπόν, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης ή της κατασκευής της. Πολλοί τον τελευταίο καιρό προτιμούν τις “ανοιχτού τύπου” κουζίνες που η αλήθεια είναι κάνουν την κουζίνα με το καθιστικό να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο, χωρίς κάποιον τοίχο ανάμεσα. Ο σωστός σχεδιασμός της κουζίνας προϋποθέτει τη σωστή εκμετάλλευση του χώρου και ιδιαίτερα των γωνιών για τη σωστή εφαρμογή των ντουλαπιών. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης είναι όλες οι οικιακές συσκευές να είναι εντοιχισμένες ούτως ώστε οι κινήσεις να διευκολύνονται και να κάνουν το μαγείρεμα μία ακόμη πιο όμορφη εμπειρία.