ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση Σπιτιού: 4+1 πράγματα για να εξοικομήσεις χρόνο και χρήμα.

 

Μόνο 1 στους 5 ιδιοκτήτες που κάνει ανακαίνιση σπιτιού, καταλήγει να είναι εντός προϋπολογισμού. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα 5 πιο σημαντικά πράγματα, που θα σε βοηθήσουν να είσαι σε αυτό το 20% μόλις ολοκληρώσεις την ανακαίνιση σου.

 

Επένδυσε επαρκή χρόνο στον αρχικό προγραμματισμό τις ανακαίνισης

ανακαίνιση σπιτιού, πλανο

Αρχικά θα πρέπει να υπολογίσεις που θα μείνεις κατά τη διάρκεια των εργασιών. Αφού κάνεις μία πρώτη επαφή με συνεργεία ανακαίνισης σπιτιού, θα έχεις μία εικόνα για τον διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί το project. Υπολόγισε πάντα 1-2 εβδομάδες περισσότερο, για να είσαι σε ετοιμότητα αν προκύψει κάτι απρόοπτο. Κάνε μία αρχική έρευνα για υλικά που θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις, για να μπορέσεις να κατατοπίσεις τους επαγγελματίες που θα σου στείλουν προσφορά, αλλά και για να αξιολογήσεις τις προσφορές τους. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς αν θα πρέπει να μεταφέρεις κάπου και να αποθηκεύσεις τα έπιπλά που θα κρατήσεις ή αν θα πρέπει να καλυφθούν.

Μην προσλάβεις διαφορετικά συνεργεία για την κάθε εργασία.

ανακαίνιση σπιτιού, συντονισμό

Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνετε, έλεγαν οι παλιοί και δεν είχαν άδικο. Τις περισσότερες φορές που θα επιχειρήσεις να συντονίσεις διαφορετικά συνεργεία μεταξύ τους για την ανακίνηση – για διαφορετικές εργασίες – θα καταλήξεις να πληρώσεις 10% με 40% περισσότερο και ας βγαίνουν λιγότερα στο χαρτί.

Βασικός λόγος είναι ο προγραμματισμός. Ένα γραφείο ανακαινίσεων ξέρει να προγραμματίσει αλλά και να εκτιμήσει την πορεία των εργασιών, ταυτόχρονα θα παραγγείλει και θα παραλάβει τις πρώτες ύλες την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αξιοποιηθούν από το κατάλληλο συνεργείο χωρίς καθυστερήσεις.

Αν αποφασίσεις εσύ να τα συντονίσεις, θα πρέπει να προγραμματίσεις όλες τις ενέργειες για τις πρώτες ύλες, προσοχή, γιατί ενδέχεται να χρειαστείς χώρο να τις αποθηκεύσεις. Το πιο σημαντικό σκέλος όμως, είναι η αλληλουχία των συνεργείων. Παράδειγμα αν με το Ά συνεργείο έχετε συμφωνήσει να ολοκληρώσει στις 15 του μηνός τις εργασίες του και το παραδώσει στις 25, ενδέχεται να μην έχει είναι διαθέσιμο το Β συνεργείο που έχεις κανονίσει για τις να μπει στις 15 μετά το Α. Έτσι μπορεί να καθυστερήσει η ανακαίνιση από λίγες μέρες έως και μερικές εβδομάδες επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό σου.

Ζήτα γραπτώς τις αναλυτικές προσφορές!

close-up-hand-sign-contract-buying-home-min

Η προσφορά πρέπει να αναγράφει τα πάντα. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα ΠΑΝΤΑ! Από τις λεπτομέρειες των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν (προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση) μέχρι την απομάκρυνση των μπάζων και την ακριβή ημερομηνία παράδοσης.

Βρες συνεργεία που προσφέρουν φωτορεαλιστικές απεικονίσεις της ανακαίνισης

Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες, που μπορούν να σου παρουσιάσουν λεπτομερείς φωτορεαλιστικές απεικονίσεις της ανακαίνισης σου πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Θα έχεις μία πολύ καλή εικόνα, για το πως θα είναι το σπίτι σου μετά την ανακαίνιση, αποφεύγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα σε βοηθήσει να συνδυάσεις πολύ καλύτερα και αρμονικά τους χώρους, τα χρώματα και τα δωμάτια.

Ζήτα εγγύηση εργασιών

ανακαίνιση σπιτιού, εγγύηση

Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά μπορείς να βρεις συνεργεία και εταιρείες που προσφέρουν εγγύηση εργασιών για την ανακαίνιση σπιτιού για 2, 3 ή και 5 χρόνια, για τις εργασίες που ολοκληρώνουν οι ίδιοι. Δεν είναι μία πρακτική που συνηθίζεται στην ελληνική αγορά, αλλά τα συνεργεία που το κάνουν να είστε σίγουροι ότι θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους.

MMconstruction.gr = Εγγύηση

Το mmconstruction.gr του Μηνά Μαραγκού, είναι συνώνυμο της εγγύησης σε ότι αφορά ανακαινίσεις και κατασκευές για περισσότερο από 15 χρόνια. Προσφέρουμε 5έτη εγγύηση καλής λειτουργίας για όλες τις εργασίες ανακαίνισης που αναλαμβάνουμε για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κάλεσε μας τώρα για να λάβεις ΔΩΡΕΑΝ εκτίμηση για την Ανακαίνιση του Σπιτιού σου